dinsdag 5 juni 2012

Maquettes


Maquettes


Door het herhaaldelijk gebruiken van 3x3 vlakken is duidelijk de herhaling te herkennen, verder is in deze maquette ook zeer duidelijk te zien hoe deze vlakken (in samenhang) gestapeld zijn.




In het tweede stuk van deze maquette valt meteen op hoe de palen (prikkers) een bepaald ritme hebben (namelijk het aan 2 zijde gebruik maken van 2 prikkers, vervolgens de lege ruimte en daarna weer de aan 2 zijde gebruikte 2 prikkers).


In de derde maquette is ondermeer terug te zien hoe er van kleine naar grote cilinders is geoptimaliseerd, dit zorgt er meteen voor dat er een soort contrast ontstaat tussen laag en hoog. Daarnaast zie je hoe rechts op het plaatje de ronde vormen opnieuw gestapeld zijn. Ik heb hier gebruik gemaakt van ronde vormen, omdat deze centraal staan in de continuiteit.

 
Op basis van dit gemaakte ontwerp ben ik gekomen tot onderstaand ontwerp waarin de bovenstaande concepten zichtbaar zijn.





In mijn volgende maquette is weer de herhaling en het ritme goed herkenbaar en verder zie je dat er symmetrie aanwezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten