maandag 4 juni 2012

Ontwerpbeginselen



Ontwerpbeginselen


Ritme

Door de vele herhaling in de Meisterhauser ontstaat er een soort van ritme dit zie je terug door middel van de vele lichte kubussen die terugkomen en de donkere raampartijen die worden toegepast. Verder zie je het ritme ook terug in het langs elkaar plaatsen van (dezelfde) Meisterhauser.



Optimaliseren

Walter Gropius was een architect die de bekende zin “Vorm volgt functie” als belangrijk punt zag voor het ontwikkelen en het later optimaliseren van zijn gebouwen. De meisterhauser waren bedoeld als onderpand voor de hoogleraren aan de Bauhaus en Walter Gropius heeft de gebouwen daarom ontworpen met dit feit in zijn achterhoofd.








Gebruiksduur

Door het toepassen van de Modernistische architectuur is Walter Gropius een architect die gebouwen ontwikkelde met het oog op de toekomst. Het gebouw met zijn zijn strakke vormen is als het ware tijdloos. Vanwege dit feit en de locatie dicht bij het Bauhaus hebben de gebouwen langer tijd hun functie behouden. Later is de Meisterhauser gebruikt als tentoonstellingsruimte voor bezoekers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten